TTT_2Kun hevibändi Turmion Kätilöt kohtasi personal trainer–ravintovalmentaja Taina Ilosen, sydäninfarktin kokeneen basistinkin kuviot menivät uusiksi. Nyt Master Batesilla eli Hannu Voutilaisella on takanaan yli puoli vuotta terveempää elämää.

– Pitkälle on päästy siitä, kun projekti alkoi. Hannun syöminen oli epäsäännöllistä, eivätkä ateriat olleet kovin ravintopitoisia. Ateriointeja ei ollut mietitty etukäteen, joten ruokavalinnat olivat, mitä olivat. Hannu kulutti paljon rasvaa, lihaa ja prosessoitua ruokaa. Tämä yhdessä epäsäännöllisen keikkaelämän ja vähäisen unen kanssa oli kropalle kova rasitus. Tässä vaiheessa Hannu voi olla erittäin tyytyväinen siihen, mitä on saanut aikaan, sanoo Taina Ilonen.

Tässä ravintovalmentaja Taina Ilosen kommentti Hannu Voutilaisen helmikuisen tiistain ruokapäiväkirjaan:

– Hannu on saanut juonesta kiinni. Ruokavalioon olisi hyvä kuitenkin lisätä salaattia ja marjoja ja pitää kiinni lämpimistä aterioista. Välipalat voisi rytmittää omiksi aterioikseen napostelun sijaan. Kuituja tarvittaisiin lisää. Kävelypalaveriin ja takaisin tukee loistavasti painonhallintaa. Hyvä nyrkkisääntö on, että isoimmat ateriat syödään iltakuuteen mennessä. Eri ihmisillä ateriarytmitys voi vaihdella. Syödä tulisi 2–4 tunnin välein. Aamupalaan kannattaa satsata. Se ratkaisee, kun valitaan päivän muita aterioita. Lämpimät ateriat ovat keskenään samankaltaisia. Lautasmalli on erinomainen esimerkki ravinteikkaasta ateriasta.

Työ Terveys Turvallisuus -lehdessä 2/2015 toimittaja Vesa Keinosen artikkeli Hevimiehen kuntoremontista.

Mitä mieltä? Kommentoi!

Täytä kaikki kentät. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Tilaa uutiskirje