Lyhyet

Johtajalle sakot seksuaalisesta häirinnästä

| Teksti: Helinä Kujala

Metallialan yrityksen johdossa toimineen miehen on todettu syyllistyneen työturvallisuusrikokseen, joka koskee seksuaalista häirintää. Itä-Uudenmaan käräjäoikeus tuomitsi hänet 25 päiväsakon rangaistukseen. Mies toimi tapahtuma-aikaan yhtiön varatoimitusjohtajana ja hallituksen puheenjohtajana.

Käräjäoikeus katsoi tuomitun toistuvasti häirinneen ja kohdelleen epäasiallisesti yrityksen naispuolista myynti- ja markkinointisihteeriä. Kyse oli koskettelusta ja seksuaalisväritteisistä huomautuksista. Tapahtumat olivat sattuneet yrityksen konttoritiloissa maaliskuun ja syyskuun välisenä aikana vuonna 2017.

Käräjäoikeus piti tekoa tahallisena. Häirintä oli heikentänyt työntekijän työhyvinvointia ja aiheuttanut hänelle terveyshaittaa, minkä vuoksi tuomitun tulee maksaa tälle korvauksena 1 500 euroa.

Työsuojelun lakimies Matti Nissinen Etelä-Suomen aluehallintovirastosta kertoo, että tämän tyyppisessä asiassa, kun häiritsijä on työnantajan edustaja, yhtiö voidaan tietyin edellytyksin tuomiota lisäksi yhteisösakkoon. Tässä tapauksessa syyttäjä ei kuitenkaan sitä vaatinut.

Tuomio ei ole lainvoimainen.

Lähde: Etelä-Suomen aluehallintoviraston työsuojelun vastuualueen tiedote 11.2.2020

Mitä mieltä? Kommentoi!

Täytä kaikki kentät. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Tilaa uutiskirje