Lyhyet

Kiire lisää työtapaturmariskiä

| Teksti: Sanna Alajoki
Suomalaisilla työpaikoilla yli neljäsosa kokee kiireen haittaavan työtään. Kiirettä työssä kokee hyvin usein tai melko usein lähes joka toinen.
Kiireessä työskentelevät joutuvat tapaturmaan useammin kuin vähemmän kiirettä kokevat. Tapaturmavakuutuslaitosten liiton työtapaturmakuvauksien mukaan kiiretapaturmia sattuu enemmän naisille kuin miehille.
Työtapaturman riski kasvaa niillä, joiden työtahti on muiden määrittelemä, ja niillä, jotka eivät voi vaikuttaa työtehtäviensä järjestykseen. Tyypillisimmin kiiretapaturmissa loukkaantuvat jalat ja nilkat. Suurin osa kiiretapaturmista sattuu liikkuessa.
Vuonna 2013 lakisääteisestä tapaturmavakuutuksesta korvattiin liki 125 000 palkansaajille sattunutta työtapaturmaa. Työpaikkatapaturmien lukumäärä on laskenut lähes kaikilla toimialoilla. Silti 32 ihmistä sai vuonna 2012 surmansa työpaikalla sattuneessa turmassa.
Tiedot perustuvat Työterveyslaitoksen tuoreeseen verkkojulkaisuun Kiire lisää työtapaturmariskiä (Simo Salminen & Pia Perttula). Lue julkaisu täältä.

Katso myös video kiireen ja huolimattomuuden vaikutuksista tapaturmariskiin. Video on UPM:n, joka on vähentänyt työtapaturmia 70 prosentilla. Kolmen vuoden ryhtiliike pudotti yrityksen tapaturmataajuuden 15,2:sta 4,4:ään.

Työturvallisuusvideo UPM:n tapaan.

 

Mitä mieltä? Kommentoi!

Täytä kaikki kentät. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Tilaa uutiskirje