Lyhyet

Korjaamon turvallisuuspuutteet toivat sakot esimiehelle

| Teksti: Helinä Kujala

Itä-Uudenmaan käräjäoikeus on tuominnut yhtiön korjaamoesimiehen sakkorangaistukseen työturvallisuusrikoksesta. Oikeuden mukaan hän ei ollut huolehtinut riittävästi työympäristön ja työtapojen turvallisuudesta eikä putoamisvaaran torjunnasta. Lisäksi korjaamoesimiehen katsottiin rikkoneen valvontavelvollisuuttaan. Tuomio ei ole lainvoimainen.

Korjaamolla oli sattunut työtapaturma, kun työntekijä oli noussut huollettavan linja-auton katolle tikkaita pitkin. Hän oli pudonnut alas tikkaiden luistettua alta. Tapahtumalla ja tikkaiden käytöllä ei kuitenkaan ollut keskeistä merkitystä asiaa käsiteltäessä, vaan käräjäoikeus arvioi sitä, oliko putoamissuojaus korkealla työskenneltäessä järjestetty ja ohjeistettu riittävällä tavalla tietyn, reilun kahden vuoden mittaisen ajanjakson aikana.

Käräjäoikeus katsoi, että korjaamoesimiehellä oli ollut työnantajan edustajana velvollisuus tarkkailla työympäristöä ja työtapojen turvallisuutta sekä vähintään ottaa esille tarve turvavaljaiden hankkimisesta. Korjaamolle oli hankittu valjaat ja vaijeri, mutta vasta tapaturman jälkeen.

 

Lähde: Etelä-Suomen aluehallintoviraston työsuojelun vastuualueen tiedote 27.9.2022

Mitä mieltä? Kommentoi!

Täytä kaikki kentät. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Tilaa uutiskirje