Työhyvinvointi

Nopea testi kertoo, miten voit työssäsi

Työterveyslaitos on toteuttanut työhyvinvoinnin tueksi testin, jonka voi tehdä maksutta verkossa. Kysymyksillä kartoitetaan esimerkiksi työuupumusta, työssä tylsistymistä ja tyytyväisyyttä työhön.

| Teksti: Kirsi Väisänen | Kuva: Shutterstock

Miten voit? -työhyvinvointitestin voit tehdä jutun lopussa olevasta linkistä. Sen tekeminen kestää noin viisi minuuttia. Testissä tarkastellaan hyvinvointia kuudesta näkökulmasta, joita ovat työuupumus, työn imu, työriippuvuus, tyytyväisyys työhön, työkyky ja työssä tylsistyminen.

Testi antaa työntekijälle tutkittuun tietoon perustuvaa palautetta omasta hyvinvoinnista ja vinkkejä mielenterveyden vahvistamiseen. Sen tavoitteena on herättää suomalaiset huolehtimaan omasta työhyvinvoinnistaan ja auttaa tunnistamaan mielen hyvinvoinnin riskejä.

Testaajan tiedot eivät välity eteenpäin työnantajalle tai työterveyshuoltoon. Vastaukset kerätään talteen ja analysoidaan. Työterveyslaitoksen tutkijat hyödyntävät tietoa työhyvinvoinnin tilanteesta erilaisissa työntekijäryhmissä.

Jos työntekijästä tuntuu, ettei kaikki ole ihan hyvin, testi voi antaa ymmärrystä omasta tilanteesta. Työyhteisössä testi voi toimia hyvänä pohjana keskustelulle. Jokainen työntekijä voi tehdä ensin testin itsenäisesti. Tämän jälkeen työyhteisössä on mahdollista vaihtaa ajatuksia ja ideoida toimenpiteitä, joilla työpaikalla tuetaan mielen hyvinvointia.

Testiin: Työhyvinvointitesti – Työterveyslaitos (ttl.fi)

Kommentit

  1. Tällä hetkellä useat hoitoalan työtä tekevät kokevat työuupumusta ja riittämättömyyden tunnetta työssään, mikä taas näkyy lisääntyneina yhteyden ottoina meille luottamushenkilöille.

Mitä mieltä? Kommentoi!

Täytä kaikki kentät. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Tilaa uutiskirje