Lyhyet

Osallistu kannabis ja työ -keskusteluun!

| Teksti: Sanna Alajoki

TUOREEN RAPORTIN mukaan lähes puolet 25–34-vuotiaista suomalaisista miehistä ja kolmannes naisista on kokeillut kannabista. Sitä kokeillaan ja pössytellään satunnaisesti vapaa-ajalla. Miksi kannabiksesta pitäisi keskustella töissä?
– Nuorten asenteet kannabista kohtaan ovat muuttuneet suopeammiksi, ja se näkyy tulevaisuudessa myös työpaikoilla, vastaa asiantuntija Kim Kannussaari. Hän vetää Miten puhua kannabiksesta -hanketta Ehyt ry:ssä.
Ovatko kannabis ja muut huumeet mukana työpaikan päihdeohjelmassa? Kannussaaren mukaan pitäisi olla. – Ovatko kannabista kokeilleet tai sitä käyttävät lainrikkojia? Vai pidämmekö heidät mukana työelämässä phuttelulla ja hoitoonohjauksella? Voisiko kannabikseen suhtautua kuin alkoholiin?

Mitä sinä haluaisit tietää kannabiksen vaikutuksista työelämään? Kerro se TTT-lehden Facebook-sivulla tai lähetä kysymyksesi sähköpostitse: toimitus(at)tttlehti.fi

Keskustelemme aiheesta Tampereella EuroSafety- ja Työhyvinvointi 2016 -messuilla 15. syyskuuta klo 12–14 messukeskuksessa (Ilmailunkatu 20, Blenheim). Seminaarin järjestävät TTT-lehti ja Ehyt ry. Keskustelemassa ovat muiden muassa Tampereen yliopiston sosiaalipsykiatrian professori Sami Pirkola, johtava ylilääkäri Kaarlo Simojoki A-klinikkasäätiöstä, puheenjohtaja Otto Arola Sakki ry:stä, asiantuntija Kim Kannussaari Ehyt ry:stä, työterveyshoitaja Mari Laukkanen Työterveyspalvelu Viisarista ja työhyvinvointipäällikkö, Työsuojelupäälliköt ry:n hallituksen jäsen Katri Mannermaa Satakunnan sairaanhoitopiirin kuntayhtymästä. Keskustelua vetää kirjailija Rosa Meriläinen.

AIHEESTA LISÄÄ
Pöllyssä töissä?, TTT-lehti 1/2016, s. 29–32.
Suomalaisten huumeiden käyttö ja huumeasenteet. THL-raportti 2/2016.

Kommentit

  1. Olen nyt 35v perheellinen mies. Olen poltellut kannabista 15v lähtien välillä enemmän ja välillä vähemmän.
    Töitä olen tehnyt vuosia “pilvessä” ilman minkäänlaista riskiä/ongelmia.
    Tulen polttelemaan loppuelämäni ainakin jonkin verran.
    Voin sanoa että kannabiksesta on paljon enemmän hyötyä kuin haittaa.

  2. Miksi kannabiksenkäyttäjiä pitäis kohdella objekteina, joille tehdään asioita? Kannabis ei säännöllisestikään käytettynä aiheuta sellaisia ongelmia, kuten alkoholi. Hoitoon ohjaamisellekin pitäisi olla jokin lääketieteellinen syy. Ja miksi sen laittomuus itsessään vaatisi mitään toimenpiteitä työnantajalta? Meillähän on laki ja valtion koko väkivaltakoneistö jo olemassa tätä varten.

  3. Kannabis on nyt (tai pian) laillinen Kanadassa. Miettikää mitä tuhoa alkoholi ja lailliset lääkkeet aiheuttavat. Viina on suomalaiselle se todellinen “huume”. Pistetäänkö vielä kossukin ruokakauppoihin? Kannabis tehoaa lääkeresistenttiin epilepsiaan. Syöpään, ahdistukseen….luonnossa kasvava kasvi. Mikä on ongelmana? Kuka ajaa tätä vastaisuutta ja miksi?

    Itse en polta.

    Mika
    Ontario
    Kanada

    22.9.2018

Mitä mieltä? Kommentoi!

Täytä kaikki kentät. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Tilaa uutiskirje