Työelämä

Työhyvinvointi-messuilla puhuvat sekä suuren yleisön suosikit että työhyvinvoinnin vankat asiantuntijat

Tampereen Messut järjestää EuroSafety- ja Työhyvinvointi-messut syyskuun 13.–15. päivä. Pandemian takia tapahtumat siirrettiin jo kerran aiemmin alkuperäisestä ajankohdasta syyskuulta 2020 toukokuulle 2021. Silloinkaan niitä ei koronatilanteen vuoksi voinut järjestää. Viimeksi työhyvinvointiväki on kokoontunut Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa vuonna 2018.

| Teksti: Kirsi Väisänen | Kuva: Otto Vainio
Messuosastolla on iloisia ihmisiä, säätöpöytä ja muuta työergonomiaan liittyvää välineistöä. Takana näkyy lisää ihmisiä.

Työhyvinvointi-messut lupaa asiantuntevaa ja ajankohtaista ohjelmaa työhyvinvoinnista kaikille kolmelle päivälle 13.–15. syyskuuta. Yleisöä kiinnostanee muun muassa jääkiekkovalmentaja Jukka Jalosen luento messujen viimeisenä päivänä, torstaina.

Ohjelmaa seminaareissa ja ohjelmalavan puheenvuoroissa

Ensimmäisen päivän seminaarista vastaa Työterveyslaitos. Sean Ricksin juontamassa tilaisuudessa kuullaan ravintolayrittäjä Henri Alénia ja aivoinfarktistaan toipunutta toimittajaa Nicklas Wanckea. Lisäksi työhyvinvoinnin asiantuntijat kertovat muun muassa, miten johtaa onnistumista ja tavoitella tuloskuntoa osaamisen kautta. Ohjelmalavalla kuullaan muun muassa mielen joustavuudesta ja työelämän mentaalisista taidoista.

Keskiviikon seminaariohjelmasta vastaavat vakuutusyhtiö Fennia ja työeläkevakuutusyhtiö Elo, jotka toimivat laajasti yritysten kumppaneina työkyvyn ja hyvinvoinnin kehittämisessä. Ohjelmalavalla kuullaan keskiviikkona asiaa sekä mielen hyvinvoinnista, työuupumuksesta, muistisairauksista että fysiologisista mittauksista työhyvinvoinnin tukena.

Jukka Jalosen luennon aiheena torstain seminaarissa on menestyvän tiimin rakentaminen. Puheenvuoro on osa Rastor Instituutin järjestämää seminaaria, joka käsittelee myös modernia turvallisuusjohtamista, työn voimavaroja ja organisaatiokulttuuria. Ohjelmalavalla on asiaa muun muassa eksoskeletonin käytöstä eri toimialoilla, kuivasilmäisyydestä ja Tampereen Ammattikorkeakoulun työhyvinvointihankkeista.

Samaan aikaan Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa järjestetään Eurosafety-messujen lisäksi myös Työhyvinvointi-, Logistiikka ja Elintarviketeollisuus-messut. Yhteinen näytteilleasettajaluettelo yhteystietoineen löytyy täältä.

Tapahtuma on siirtynyt jo kaksi kertaa

Koronapandemia on siirtänyt Tampereen Messujen työelämätapahtumia nyt kaksi kertaa.  Messukokonaisuus piti alun perin järjestää vuoden 2020 syyskuussa, sitten vuoden 2021 toukokuussa. Työhyvinvointi-messuja on järjestetty vuodesta 2006.

 

Työ Terveys Turvallisuus -lehti on mukana syyskuun tapahtumassa osastolla A 80.

Mitä mieltä? Kommentoi!

Täytä kaikki kentät. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Tilaa uutiskirje