Lyhyet

Työnantajalle tieto työntekijän sairastamasta koronasta ja rokotuksesta

| Teksti: Kirsi Väisänen

Valmisteilla on työturvallisuuslain väliaikainen muutos, jossa työnantajalla olisi oikeus käsitellä tietoa työntekijän koronarokotuksesta tai tämän sairastamasta koronataudista. Tavoitteena on parantaa työnantajan edellytyksiä huolehtia työntekijöiden turvallisuudesta ja terveydestä työssä koronaepidemian aikana.

Esityksessä työnantaja saisi koronatietojen käsittelyoikeuden, jos työssä on ilmeinen vaara altistua covid-19-tautia aiheuttavalle virukselle ja tieto on riskien arvioinnin takia tarpeen. Tietojen perusteella virukselle altistumista voidaan myös ehkäistä.

Työntekijän olisi pyydettäessä esitettävä työnantajalle luotettava selvitys kyseisistä tiedoista. Työryhmä on ehdottanut henkilötietojen käsittelyyn suojakeinoja.

Sosiaali- ja terveysministeriön tiedotteessa todetaan, että työryhmän esitys koskee laajasti työelämää, joten ministerityöryhmä arvioi lausuntokierroksen tarpeelliseksi. Kun esityksessä on kyse henkilötietojen käsittelystä, on ennen mahdollista hallituksen esityksen antamista kuultava myös tietosuojavaltuutettua. Kolmikantaisen työryhmän esitys työturvallisuuslain väliaikaisesta muuttamisesta on lähetetty lausuntokierrokselle.

Mitä mieltä? Kommentoi!

Täytä kaikki kentät. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Tilaa uutiskirje