Lyhyet

Työntekijän käsivarsi irtosi tapaturmassa rakennustyömaalla

| Teksti: Helinä Kujala

Vakavaan loukkaantumiseen johtanut työtapaturma toi 8 000 euron yhteisösakon maanrakennusyhtiölle. Lisäksi yhtiön toimitusjohtaja ja työpäällikkö tuomittiin molemmat 15 päiväsakon rangaistukseen työturvallisuusrikoksesta ja vammantuottamuksesta. Työntekijän käsivarsi irtosi tapaturmassa.

Pirkanmaan käräjäoikeudessa käsitelty tapaus sattui yhteisellä rakennustyömaalla, jossa oli korjattu väärään korkeuteen asennetun vesiputken korkoa. Samaan aikaan valmiiseen putkiston osaan oli tehty koepaineistus, ja putken liitoskohta oli pettänyt. Valurautainen, noin 80 senttiä leveä putki oli liikkuessaan lennättänyt päällään ollutta kivimurskaa ilmaan ja osunut lähellä työskennelleen työntekijän käsivarteen.

Päätoteuttajana toimineen maarakennusyhtiön olisi kuulunut sovittaa työvaiheet yhteen niin, että niistä ei koidu vaaraa työntekijöille. Lisäksi käräjäoikeus katsoi toimitusjohtajan ja työpäällikön laiminlyöneen työnantajan huolehtimisvelvollisuutta. He eivät olleet riittävästi huolehtineet siitä, että samanaikaiset työt voitaisiin tehdä turvallisesti.

Yhteisellä rakennustyömaalla toimivan päätoteuttajan on huolehdittava siitä, ettei työstä aiheudu vaaraa työmaalla työskenteleville eikä muillekaan lähistöllä oleville henkilöille.

Lähde: Länsi- ja Sisä-Suomen työsuojelualueen vastuualueen tiedote 29.11.2019.

Mitä mieltä? Kommentoi!

Täytä kaikki kentät. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Tilaa uutiskirje