Uutiskirjeet

Uutiskirje 1/2015

| Teksti: Sanna Alajoki

TTT-lehden uutiskirje 1/2015


Hyvä lukija,

tämä on Työ Terveys Turvallisuus -lehden ensimmäinen uutiskirje. TTT-lehden maksuton uutiskirje ilmestyy noin 15 kertaa vuodessa, seuraavan kerran jo 12. helmikuuta painetun lehden ilmestyttyä.

Onko teidän työpaikkanne paras?

Taas haetaan parasta savutonta työpaikkaa. Onko se teidän? Viime vuoden voittaja oli Valtra Suolahdesta.

”On liiketaloudellisesti järkevää, että työpäivää ei käytetä tupakointiin. Ja aivan varmasti se vaikuttaa myös työntekijöiden terveyteen”, sanoo henkilöstöjohtaja Jari Suuronen. Lue lisää.

Työuupuneet herkkiä kielteiselle puheelle

”Uupuneiden aivot reagoivat nopeasti taustalta kuuluvaan puheeseen, jossa on negatiivinen, esimerkiksi vihainen sävy”, kertoo psykologi Laura Sokka Työterveyslaitoksesta. Lue lisää.
Katso myös professori Minna Huotilaisen ja psykologi Laura Sokan keskusteluvideo aiheesta.

Turvattomuus ja väkivalta lisääntyneet opetus- ja kasvatusalalla

Päivittäisestä väkivallasta kärsivät eniten erityisopettajat, kouluavustajat ja lastentarhaopettajat. Lue lisää.

Tipaton tammikuu meni, miten tästä eteenpäin? 

”Toivotan hauskoja juomahetkiä teille, jotka voitte juomistanne hallita.” Lue raitistuneen alkoholistin Juha Voutilaisen blogi: Alkoholistin kahdet bileet.

Isot sakot sähkötapaturmasta 

Hallityömaalla katon räystäälle vesikouruja asentaessaan kirvesmies sai sähköiskun lähellä olevasta jännitteellisestä voimalinjasta. Vakavien käsivammojensa vuoksi kirvesmies on ollut siitä lähtien työkyvyttömänä. Käräjäoikeus langetti työturvallisuusrikoksesta yhteisösakon rakennuttajana ja päätoteuttajana toimineelle yritykselle sekä sakot rakennuksen pystytystä urakoineelle hallitoimittajalle ja hallitoimittajan aliurakoitsijalle. Lue lisää.

TTT 1/2015 ilmestyy 10. helmikuuta!

Vuoden ensimmäisessä TTT-lehdessä on Suomen tunnetuimpiin aivotutkijoihin kuuluvan Kiti Müllerin haastattelu, jossa hän sanoo muun muassa näin: ”Olen aina ollut työssä, jolle voi itse luoda sisältöä. Minusta niin pitääkin olla. Ihminen luo työnkuvia, eivät sitä mitkään robotit tee.” (Kuva: Anna Dammert)

TTT 1/2015:ssä lisäksi: Tuhti tietopaketti erilaisissa töissä tarvittavista suojakäsineistä. Kun työpaikalla epäillään sisäilmaongelmia, mitä työterveyshuollossa voidaan tehdä? Usko pois: kuuntelemalla musiikkia olet tehokkaampi, tarkempi ja päättäväisempi! 5 x treenaa ranteet vahvemmiksi.

TTT-lehden ilmaisjakelu on loppunut.
Tilaa lehti nyt!  

TTT-lehteä ei enää vuoden 2015 alusta postiteta Työturvallisuuskeskuksen osoiterekisteriin kuuluvalle työsuojeluhenkilöstölle, sillä Työterveyslaitoksen maksama ilmaisjakelu on päättynyt.

Jatkossa lehden saa vain tilaamalla.

TTT-lehden kustantaja on nyt TTT Kustannus Oy, ja Työterveyslaitos on uuden kustantajan yhteistyökumppani. Lue lisää täältä.

Jos sait tämän uutiskirjeen edelleen lähetettynä, tilaa omasi täältä.

Mitä mieltä? Kommentoi!

Täytä kaikki kentät. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Tilaa uutiskirje