Lyhyet

18-vuotias työntekijä kuoli tapaturmassa – seurauksena ehdollista vankeutta ja sakkoja

| Teksti: Helinä Kujala

Kuivajäätä valmistanut 18-vuotias työntekijä kuoli työtapaturmassa yrityksen toimipisteessä Oulussa. Syynä oli hiilidioksidin aiheuttama hapenpuute. Onnettomuus sattui työntekijän työskennellessä yksin, joulukuussa 2018.

Oulun käräjäoikeus on tuominnut kuivajäätä valmistavan toimipisteen esihenkilön 60 päivän ehdolliseen vankeuteen työturvallisuusrikoksesta ja kuolemantuottamuksesta. Lisäksi yrityksen toimitusjohtaja sai kuolemantuottamuksesta 40 päiväsakkoa. Toimitusjohtajan saama syyte työturvallisuusrikoksesta hylättiin vanhentuneena. Työnantajan edustajille ja yritykselle tuli myös korvausvelvollisuuksia.

Ilmastointilaitetta ei ollut kytketty päälle

Yrityksen toimintaan kuuluneessa kuivajään valmistamisessa vapautuu hiilidioksidia, mikä aiheuttaa suurina pitoisuuksina jopa hengenvaaran syrjäyttäessään hapen. Oikeus katsoi, että hiilidioksidipitoisuus oli noussut liian korkeaksi, koska ilmastointilaite oli jäänyt inhimillisen virheen vuoksi kytkemättä päälle. Tarkka tapahtumien kulku ei kuitenkaan ole tiedossa.

Käräjäoikeuden mukaan työpaikalla ei ollut selvitetty ja arvioitu kemiallisten tekijöiden aiheuttamia vaaroja. Kuivajäälaitteiston käyttöön ei ollut hankittu suomenkielisiä ohjeita. Laitteiston käynnistämiseen ja sammuttamiseen oli kyllä työnantajan laatima lyhyt ohje, mutta siitä puuttui ohjeistus ilmastointilaitteen päälle kytkemiseen.

Tuotantotiloissa olisi pitänyt varmistaa teknisesti, ettei kuivajäälaitetta voi käyttää ilman valmistushuoneen ilmastointia. Lisäksi tuotantotila ei ollut riittävän tiivis, ja sieltä puuttui hiilidioksidimittari. Tuomiossa todettiin myös, että työntekijällä oli aiemmin teetetty työtä, jota alle 18-vuotias ei olisi työturvallisuussäännösten mukaan saanut tehdä.

Opetus, ohjaus ja valvonta olivat puutteelliset

Käräjäoikeus totesi, että opetus ja ohjaus ei ollut ollut riittävää huomioiden työn vaarat ja yksintyöskentely. Esihenkilön olisi tullut tapahtumapäivänä varmistua työn turvallisesta tekemisestä tai keskeyttää vaarallinen työ. Toimitusjohtajan taas olisi kuulunut varmistaa yrityksen työn turvallisuus ja huolehtia tuotantotilojen ja laitteiden turvallisuudesta. Lisäksi hänen olisi pitänyt huolehtia siitä, että vaarojen tunnistaminen ja ohjeistukset ovat ajan tasalla.

Käräjäoikeus ei langettanut yritykselle yhteisösakkoa, koska tuomitun toimitusjohtajan omistusosuus yrityksessä oli suuri. Oikeus myös totesi, että yritys oli merkittävästi korjannut ilmi tulleita puutteita. Sittemmin yritys on asetettu konkurssiin.

 

Lähde: Pohjois-Suomen aluehallintoviraston työsuojelun vastuualueen tiedote 3.3.2023

Mitä mieltä? Kommentoi!

Täytä kaikki kentät. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Tilaa uutiskirje