Lyhyet

Tutkintoon johtamaton koulutus väheni edellisestä vuodesta

| Teksti: Kirsi Väisänen

Ammatillinen lisäkoulutus, työvoimakoulutus ja avoin ammattikorkeakouluopetus vähenivät edellisvuodesta selvästi. Opetustuntien määrä laski noin 30 prosentilla vuonna 2017. Myös työnantajat kouluttivat lähes neljänneksen vähemmän työntekijöitään.

Vapaana sivistystyönä järjestetyn koulutuksen opetustuntien määrä sen sijaan pysyi lähes samana edellisvuoteen verrattuna. Tutkintoon johtamattomasta koulutuksesta runsas puolet oli vapaana sivistystyönä järjestettyä ja 15 prosenttia avointa ammattikorkeakouluopetusta.

Työvoimapoliittinen aikuiskoulutus kattoi kaikista opetustunneista 12 prosenttia. Kaikista osallistujista lähes joka kymmenes työnantajan tilaamassa koulutuksessa.

Suosituimmat alat ovat liiketalous- ja oikeustieteet, palvelut ja turvallisuus

Liiketalous- ja oikeustieteet sekä palveluihin, harrastuksiin ja turvallisuusalaan liittyvät koulutukset olivat yleisimpiä aikuiskoulutuksen aiheita. Näihin aihealueisiin liittyvää koulutusta oli saanut 14 prosenttia 18–64-vuotiaista vuonna 2017. Ammattitaitoa kehittävää tai uraa edistävää koulutusta ilmoitti tarvitsevansa samasta joukosta 42 prosenttia. Eniten koulutustarvetta koettiin liiketalous- ja oikeustieteen koulutuksiin. Seuraavaksi yleisimpiä sisältöjä olivat terveys- ja sosiaaliala sekä tekniikka.

Lähde: Aikuiskoulutukseen osallistuminen 2017, Oppilaitosten aikuiskoulutus 2017, Tilastokeskus

Mitä mieltä? Kommentoi!

Täytä kaikki kentät. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Tilaa uutiskirje