Lyhyet

Navetan kattotyössä sattunut tapaturma toi tuomion maatalousyrittäjälle

| Teksti: Helinä Kujala

Kymenlaakson käräjäoikeus on tuominnut maatalousyrittäjälle 20 päiväsakkoa työturvallisuusrikoksesta. Kyse on työtapaturmasta, joka sattui navettarakennukseen asennettavien kattoristikoiden nostossa. Maatalousyrityksen työntekijä oli ollut avustamassa nostoa, kun kattoristikoiden nippu oli alkanut kaatua hänen suuntaansa. Työntekijä oli lähtenyt juoksemaan pois päin, ja nippu oli kaatunut hänen kantapäänsä päälle.

Työnantaja ei ollut huolehtinut siitä, että kattoristikkoelementtien siirto, nosto ja varastointi tapahtuu ohjeiden mukaisesti. Elementtejä ei ollut tuettu kunnolla, eikä tätä vaaraa ollut tunnistettu.

Työnantaja ei ollut tehnyt kirjallisesti työturvallisuutta koskevia suunnitelmia ennen rakennustyön aloittamista, eikä kirjallisia suunnitelmia näin ollen ollut työmaalla. Työntekijä ei myöskään ollut saanut perehdytystä kyseiseen elementtityöhön.

– Työnantajan on huolehdittava työntekijöiden turvallisuudesta kaikissa työtehtävissä eli myös niissä, jotka eivät kuulu työnantajan ydinliiketoimintaan, huomauttaa työsuojelun lakimies Reeta Holmi Etelä-Suomen aluehallintovirastosta.

 

Lähde: Työsuojeluhallinnon tiedote 16.11.2023

Mitä mieltä? Kommentoi!

Täytä kaikki kentät. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Tilaa uutiskirje