Porraspäivät-teemaviikko 4–10.11. innostaa pohtimaan portaiden käytön ja muiden pienten arkisten liikkumisvalintojen hyötyä työikäisten fyysiselle kunnolle ja työkyvylle. 

Paitsi liikkumisen merkityksestä työkyvylle Porraspäivät muistuttaa myös pakaralihasten tärkeästä tehtävästä: Pakaralihaksemme eivät ole vain istuintyynyjä. Niillä on tärkeä tehtävä liikkumisessa ja tasapainossa.  Paljon istuvalla lonkankoukistaja ja takareiden lihas saattavat lyhentyä ja iso pakaralihas venyä. Tästä voi seurata pakaran vaipuminen ”koomaan”, mikä saattaa puolestaan aiheuttaa lonkka-, selkä- ja polvioireita.

Pelastakaa gluteus medius ja maximus!  Nuoret naiset ovatkin tämän jo äkänneet, peppua treenataan enemmän kuin koskaan. Nykymuoti suosii muhkeaa takapuolta.

Päivittäinen portaiden nousu tarjoaa mitä parhaimman tavan liikuskeluun. Lisäksi voit käyttää portaita monipuolisesti jumppavälineenä, jolloin pakarat saavat voimaa.

Tässä kaksi porrasjumppaa hyödynnettäväksi:

Portaita pitkin huipulle

Hyödynnä arjen askelmat 

 

Valtakunnalliset Porraspäivät on opetus- ja kulttuuriministeriön ja sosiaali- ja terveysministeriön rahoittaman Kunnossa kaiken ikää (KKI) -ohjelman vuosittainen maksuton tempaus. Sen avulla halutaan kiinnittää huomiota etenkin työyhteisöissä arkiliikunnan terveyttä edistäviin vaikutuksiin. Varsinkin istumatyötä tekevät saavat paljon terveyshyötyjä pienillä valinnoilla, kuten päivittäisellä portaiden nousulla.

Kampanjaan voi ilmoittautua mukaan osoitteessa www.porraspaivat.fi. Sieltä voi myös tulostaa tsemppimateriaaleja laitettavaksi vaikka hissin viereen tai portaisiin. Mukaan ilmoittautuneiden kesken arvotaan tuotepaketteja.

Lähde: Kunnossa kaiken ikää -ohjelman tiedote 21.10.2019

 

Teksti: Kirsi Väisänen

Kuva: Shutterstock

Mitä mieltä? Kommentoi!

Täytä kaikki kentät. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Tilaa uutiskirje