Lyhyet

Projektit ja prosessit muokkaavat työtä

| Teksti: Merja Karjalainen
Työelämästä on tullut yhä verkostoituneempaa, sirpaleisempaa, projektimaisempaa ja prosessimaisempaa. Työ rikkoo perinteisiä rajoja monella tavalla.
Vuokratyötä tehdään joka neljännen palkansaajan työpaikalla. Kaksi viidestä tekee työtä oman työpaikan ulkopuolisten tahojen kanssa vähintään kerran kuukaudessa, vajaa neljännes päivittäin.
Lähes kolmanneksella työ koostuu ainakin osittain projekteista. Pääosin projekti- ja hanketyössä toimii noin kuudennes työssäkäyvistä.
Useammassa kuin yhdessä työ- tai projektiryhmässä työskentelee saman kuukauden aikana reilu kolmannes projekteissa toimivista. Erityisesti nuorimmat työssäkäyvät, 25–34-vuotiaat, tekevät projektityötä, ja se on  kaikissa ikäryhmissä miehillä yleisempää kuin naisilla.
Rajoja rikkovaa työtä ja sen tuomia uusia haasteita muun muassa johtamiselle, työyhteisön muodostumiselle, tiedonkululle ja ristiriitojen ratkomiselle käsittelee tuore verkkojulkaisu, jonka ovat kirjoittaneet Minna Janhonen, Minna Toivanen, Kaisa Eskelinen, Heli Heikkilä ja Anu Järvensivu.

Mitä mieltä? Kommentoi!

Täytä kaikki kentät. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Tilaa uutiskirje