Blogi

Päätoimittajalta: Kiitos ja näkemiin!

Työelämässä, kuten elämässä muutenkin, tulee väistämättä vastaan tienhaaroja, joissa miettii, jatkaako tuttua väylää suoraan, kääntyykö risteävälle polulle vai raivaako kenties aivan uuden reitin risukkoon tai umpihankeen. Kaikki vaihtoehdot lienevät yhtä mahdollisia, ja oman elämän ja työuran vaihe ratkaisee, minkä valitsee.

Oma ratkaisuni on nyt kääntyä uudelle polulle ja kiittää teitä, hyvät TTT-lehden lukijat, kymmenestä yhteisestä vuodesta! Moni teistä on muistanut vuosien varrella palautteilla, kiitoksilla ja juttuideoilla. Jokainen yhteydenotto on lämmittänyt ja lisännyt uskoa, että olemme tärkeiden asioiden äärellä, yhdessä.

TTT-LEHDEN VUONNA 1971 alkanut taival oli katketa vuoden 2014 loppuun. Silloinen kustantaja Työterveyslaitos halusi säästösyistä lakkauttaa laajalla jakelulla ilmaiseksi levitetyn lehden.

Tuossa tienhaarassa päätin etsiä lehdelle uuden kustantajan eli painaa härkäpäisesti tuttua tietä eteenpäin. Toimituksessa kanssakulkijoita tosin oli aiempaa vähemmän: kuuden hengen tekijäjoukosta siinä murroksessa jäljelle jäi vain yksi, minä.

Toisaalta tuosta lähtien olen kohdannut upeita yhteistyökumppaneita enemmän kuin koskaan: luotettavia freelancetoimittajia ja -kuvaajia (lehdentekijöiden kielellä avustajia), työturvallisuuden ja työhyvinvoinnin asiantuntijoita, monenlaisia työelämän kehittäjiä ja toimijoita.

Kun olen käden ojentanut, joku toinen on siihen tarttunut. Usein olen kokenut olevani itseäni fiksummassa seurassa.

TIEDOTUSVÄLINEITÄ voidaan verrata leirinuotioihin, joiden äärelle kokoonnutaan kertomaan ja kuulemaan tarinoita.

TTT-lehden leirinuotio saa kipinänsä paremmasta työelämästä ja ehkä vähän paremmasta maailmastakin. Tämän lehden tehtävä on auttaa, tukea, tarjota vinkkejä, herätellä, luoda toivoa, saada työpaikoilla aikaiseksi keskustelua ja toimintaa.

Ja onneksi vuorovaikutus toimii useaan suuntaan. Lehdessä ja sen verkkosivuilla on julkaistu teidän lukijoiden lukuisia tekstejä ja kommentteja. Myös moni asiantuntija on vastannut kysymyksiin, jotka ovat tulleet suoraan työpaikoilta ja käsitelleet konkreettisia työnteon ongelmia.

LEIRINUOTIOLLA jaetaan tiedon ja kokemusten lisäksi yhteenkuuluvuutta, luottamusta, keskinäistä kunnioitusta ja joskus palavia tunteitakin. Oma arki voi jäädä kauas eturivin esimerkeistä, mutta toisilta voi oppia ja tavoitteet pitää mitoittaa itselle ja työyhteisölle sopiviksi ja mahdollisiksi.

Toivon, että pidätte leirinuotion loimuavana ja arvokas työnne työhyvinvoinnin ja työturvallisuuden kehittämiseksi jatkuu! Meidänkin tiemme todennäköisesti kohtaavat joissakin muissa yhteyksissä samojen teemojen äärellä.

Kiittäen ja kaikkea hyvää toivottaen

Merja

Työ Terveys Turvallisuus -lehti 1/2018, 31.1.2018, päätoimittaja Merja Karjalainen

Kommentit

  1. Kaikkea hyvää jatkossa. Kiitos yhteistyöstä.

    t. Rauno Pääkkönen

  2. Kiitos, Rauno! On ollut ilo tehdä yhteistyötä muiden muassa Sinun kanssasi! Paljon olen teiltä asiantuntijoilta oppinut. Terveisin Merja

  3. Kiitos yhteistyöstä. Pari kirjoitustani lehdessä julkaistiin. Toinen on blogiosiossa vieläkin luetuin (Miksi työn ilo särkyy?). Käsittämätöntä!

    Ja hiljattain ilmestyi blogikirjoitus, jossa kirjoittaja kertoi omasta uupumisestaan ja viittasi minun kirjoitukseeni. Ehkä saatiin vähän muutettua työuupumukseen liittyvää keskustelukulttuuria.

    Kiitos tästä yhteistyöstä!

Mitä mieltä? Kommentoi!

Täytä kaikki kentät. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Tilaa uutiskirje