Lyhyet

Toimitusjohtajalle sakkoja putoamisturmasta

| Teksti: Helinä Kujala

Pirkanmaan käräjäoikeus on tuominnut rakennusalalla toimineen yrityksen toimitusjohtajalle 20 päiväsakkoa työturvallisuusrikoksesta ja vammantuottamuksesta. Rakennustyömaalla reklamaatiokäynnillä ollut työntekijä oli loukkaantunut pudottuaan suojaamattomaan porraskuiluun huhtikuussa 2022. Pudotus oli noin kolme metriä.

Työmaalle oli hieman aiemmin tehty työsuojelutarkastus, jossa oli kiinnitetty huomiota putoamissuojauksen puuttumiseen porraskäytävissä. Kaiteet olikin sittemmin asennettu, mutta tapaturman sattuessa ne olivat olleet pois paikaltaan maalaustyön vuoksi.

Käräjäoikeus katsoi, että putoamissuojauksesta olisi pitänyt huolehtia myös maalaustyön aikana. Se piti myös kaiteisiin liittyvää tiedottamista puutteellisena. Toimitusjohtaja oli tiennyt, etteivät kaiteet olleet paikallaan tapaturmapäivänä.

Toimitusjohtaja tuomittiin päiväsakkojen lisäksi maksamaan kivusta, särystä ja tilapäisestä haitasta 2 500 euroa viivästyskorkoineen sekä oikeudenkäyntikulut viivästyskorkoineen.

 

Tiedot perustuvat työsuojeluhallinnon tiedotteeseen (21.12.2023). Sen julkaisuajankohtana tuomio ei ollut vielä lainvoimainen.

Mitä mieltä? Kommentoi!

Täytä kaikki kentät. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Tilaa uutiskirje