Lyhyet

Työterveyslaitos ja VTT yhteistyöhön työhyvinvoinnin parantamiseksi

| Teksti: Kirsi Väisänen

Yhteistyöllä Työterveyslaitos ja VTT haluavat uudistaa työterveyttä ja parantaa työkykyä ja hyvinvointia ottamalla modernit teknologiat laajamittaiseen ja vaikuttavaan hyötykäyttöön Suomessa.

Kumppanit aikovat yhdessä luoda kansainvälisesti kilpailukykyisiä ratkaisuja Suomen terveys- ja hyvinvointiteknologiasektorille.

Työn murros ja väestön ikääntyminen edellyttävät uusien innovaatioiden kehittämistä alalle. TTL ja VTT haluavat rakentaa uuden työelämän kehitystä laajasti ohjaavan tietopohjan ja kutsuvat mukaan sen rakentamiseen kaikki työterveys- ja työhyvinvointisektorin toimijat, kuten työterveyshuollon, eläke- ja tapaturmavakuuttajat ja teknologiaosaajat.

– Strategisella yhteistyöllä haluamme luoda Suomen terveys- ja hyvinvointiteknologiasektorille vaikuttavampia kokonaisuuksia ja tuloksia, joilla on kansallisesti merkittäviä positiivisia vaikutuksia työhyvinvointiin, työterveyteen ja työuriin ja sitä kautta Suomen kilpailukykyyn, sanovat toimitusjohtaja Antti Vasara VTT:ltä ja pääjohtaja Antti Koivula Työterveyslaitoksesta.

– Ainutlaatuisena terveysdatan omistajana Suomella on mahdollisuus houkutella ekosysteemiin myös kansainvälistä liiketoimintaa. Voimme toimia testialustana tutkimustulosten validoinnissa ja innovaatioiden kokeilemisessa ennen globaaleja lanseerauksia. Ekosysteemitoiminta hyödyttää sekä tutkimusta että liiketoimintaa – kotimaassa kuin kansainvälisesti, Antti Vasara korostaa.

Lähde: Tiedotustilaisuus 12.2.2018

Mitä mieltä? Kommentoi!

Täytä kaikki kentät. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Tilaa uutiskirje