Uutiskirjeet

Uutiskirje 3/2015

| Teksti: Sanna Alajoki

TTT-lehden uutiskirje 3/2015


TTT-lehden veloitukseton uutiskirje ilmestyy noin 15 kertaa vuodessa, seuraavan kerran 26.3.2015.

Arki aktiiviseksi!
TTT-lehden yhteistyökumppani Reuma-lehti ja sitä julkaiseva Suomen Reumaliitto herättelevät perinteisellä Keltaisen nauhan päivällään 11. maaliskuuta työikäisiä liikkumaan. Liikkumattomuus elämäntapatekijänä on kivunnut vaarallisuudessaan tupakoinnin ja alkoholin rinnalle. Pidä kävelykokous tai tauota päivää töissä vaikka porukalla liikuntasuunnittelija Tinja Saarelan ohjein.

Hyvä johtaminen tuottaa 40 miljardia euroa
Parhaiten menestyvät yritykset ovat parhaiten johdettuja. Erittäin huonosti ja erittäin hyvin johdetun organisaation kustannuksissa voi olla eroa yli 10 prosenttia liikevaihdosta. Hyvä johtaminen on 40 miljardin euron kysymys. Näin kertoo Työterveyslaitoksen tuore verkkojulkaisu Johda tuottavasti. Lue lisää

Kiiretapaturmia enemmän naisilla kuin miehillä
Suomalaisilla työpaikoilla yli neljäsosa kokee kiireen haittaavan työtään. Kiirettä työssä kokee hyvin usein tai melko usein lähes joka toinen. Kiireessä työskentelevät joutuvat tapaturmaan useammin kuin vähemmän kiirettä kokevat. Kiiretapaturmia sattuu enemmän naisille kuin miehille. Tiedot perustuvat Työterveyslaitoksen verkkojulkaisuun Kiire lisää työtapaturmariskiä. Lue lisää

Katso myös video kiireen vaikutuksesta tapaturmariskiin. Video on UPM:n, joka on vähentänyt työtapaturmia 70 prosentilla. Kolmen vuoden ryhtiliike pudotti yrityksen tapaturmataajuuden 15,2:sta 4,4:ään.
Työturvallisuusvideo UPM:n tapaan

Some tuli töihin 
– Sosiaalisen median käyttö työssä yleistyy nopeasti, kirjoittaa erikoistutkija Minna Janhonen blogissaan. Mitä siitä seuraa ja kenelle?
TTT-lehden verkkosivuilla Minna Janhosen blogi.

Kun haitalliseen kuormitukseen ei puututtu, siitä rapsahtivat sakot
Työpaikan psykososiaaliset kuormitustekijät, kuten epäasiallinen vuorovaikutus sekä epäselvät vastuut ja työtehtävät vaarantavat terveyden. Kun säätiön toiminnanjohtaja ei asiaa korjannut, siitä seurasi sakot.
Lue lisää

Mistä löytyy paras työturvallisuuden kulttuuriteko?
Liikennevirasto etsii parasta työturvallisuuden kulttuuritekoa. Kilpailu on avoin kaikille, ja siihen voi osallistua myös ryhmänä. Kilpailuaikaa on 5.4.2015 saakka. Lisää tietoa täältä

TTT 2/2015 ilmestyy 24. maaliskuuta!

Työ Terveys Turvallisuus 2/2015:ssä on asiaa muun muassa hevimuusikon elämäntaparemontista, työn kohtuullistamisesta, korkealla työskentelyn turvallisuudesta ja turvattomuudesta sekä työn imun merkityksestä myös irtisanomisuhan alla. Entä millainen on työpaikan hankala tapaus? (Piirros työn imusta: Juha Koivusalo.)

TTT-lehden ilmaisjakelu on loppunut.
Tilaa lehti nyt!
 

TTT-lehteä ei enää vuoden 2015 alusta postiteta Työturvallisuuskeskuksen osoiterekisteriin kuuluvalle työsuojeluhenkilöstölle, sillä Työterveyslaitoksen maksama ilmaisjakelu on päättynyt.

Jatkossa lehden saa vain tilaamalla.

TTT-lehden kustantaja on nyt TTT Kustannus Oy, ja Työterveyslaitos on uuden kustantajan yhteistyökumppani. Lue lisää täältä.

Jos sait tämän uutiskirjeen edelleen lähetettynä, tilaa omasi täältä.

Mitä mieltä? Kommentoi!

Täytä kaikki kentät. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Tilaa uutiskirje