Lyhyet

Vaarallinen työtapa johti tapaturmaan leipomossa – sakot työnjohtajalle

| Teksti: Helinä Kujala

Leipomotyöntekijän sormet vahingoittuivat työtapaturmassa, joka sattui hänen puhdistaessaan rasvapuristinta. Itä-Uudenmaan käräjäoikeus on tuominnut yrityksen työnjohtajan kymmeneen päiväsakkoon työturvallisuusrikoksesta.

Työntekijä oli ohittanut rasvapuristimien suojakuomun turvalukituksen niin sanottua ohitusavainta käyttäen, koska hän aikoi työntää pois linjastolle jääneen voipalan. Puristimen liikkuessa työntekijän kolme sormea oli jäänyt puristuksiin.

Ohitusavaimia oli ennen tapaturmaa käytetty leipomossa yleisesti ajan säästämiseksi konetta puhdistettaessa, ja ne olivat helposti saatavilla. Käräjäoikeus katsoi, että vaarallinen työtapa olisi havaittu, jos työnjohtaja olisi noudattanut työnantajan edustajana velvollisuuttaan jatkuvasti tarkkailla työympäristön ja työtapojen turvallisuutta.

Työtapaturma sattui Vantaalla vuonna 2017, ja käräjäoikeus antoi tuomionsa marraskuussa 2019. Tuomio ei ole lainvoimainen.

Lähde: Etelä-Suomen aluehallintoviraston työsuojelun vastuualueen tiedote 20.11.2019

Kommentit

  1. Jännä että vieläkin sattuu paljon tapaturmia työpaikailla vaikka on olemassa kaikenlaista räjähdyssuojaa, suojavarusteita ja omavalvontaa. Tietysti erehtyväiset ihmisethän sen työn lopulta tekee. Hyvä ettei käynnyt tuon pahemmin.

Mitä mieltä? Kommentoi!

Täytä kaikki kentät. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Tilaa uutiskirje