Lyhyet

Hovioikeus kumosi elintarvikeyhtiön yhteisösakon

| Teksti: Helinä Kujala

Itä-Suomen hovioikeus kumosi 12 000 euron yhteisösakon, jonka lahtelainen elintarviketeollisuuden yritys oli saanut työturvallisuuden laiminlyönneistä. Kahden esimiehen saamat tuomiot työturvallisuusrikoksista ja vammantuottamuksesta pysyivät ennallaan.

Kyse on Päijät-Hämeen käräjäoikeuden vuonna 2017 antamasta tuomiosta, joka koski vuonna 2015 sattunutta työtapaturmaa. Työntekijä oli hionut kärkisorviin kiinnitettyä pumpun akselia painamalla kädellä hiomanauhaa akselia vasten, kun hänen kätensä oli tarttunut pyörivään akseliin. Käräjäoikeuden tuomiosta voi lukea täältä.

Hovioikeuden mukaan yhteisösakkoa puolsi se, että yrityksessä oli tehty vaarallista hiontatyötä jo pitkään eikä menetelmän riskejä ollut arvioitu. Sittemmin työtavasta on kuitenkin luovuttu, ja yhtiön työturvallisuustyö ja -järjestelmät ovat yleisesti ottaen korkealla tasolla. Ei ole myöskään ilmennyt, että yhtiö olisi vaikuttanut työmenetelmän käyttöön liiketaloudellisisin perustein. Vaarallinen työtapa on aiemmin ollut työpaikoilla yleinen.

(Lähteenä Etelä-Suomen aluehallintoviraston työsuojelun vastuualueen tiedote.)

Mitä mieltä? Kommentoi!

Täytä kaikki kentät. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Tilaa uutiskirje