Lyhyet

Kattotyöntekijä putosi – sakkoja yritykselle ja sen johdolle

| Teksti: Helinä Kujala

Pirkanmaan käräjäoikeus on tuominnut kattotyöyritykselle 850 euron yhteisösakon, joka perustuu työturvallisuuden laiminlyönteihin. Myös yrityksen työnjohtaja ja toimitusjohtaja tuomittiin työturvallisuusrikoksesta.

Yrityksessä oli sattunut työtapaturma, kun kattoa pesemässä ollut työntekijä oli pudonnut siirtyessään kohti katonharjaa. Hän oli kiivetessään vetänyt itseään turvavaljaiden turvaköydestä ylöspäin. Köysi oli kiinnitetty katon lumiestekiinnikkeeseen, joka irtosi.

Lisäksi työkohteessa oli käytetty nojatikkaita kulkutienä, eikä tikkaita ollut suojattu kaatumiselta tai luisumiselta. Työsuojelutarkastaja oli asettanut nojatikkaat väliaikaiseen käyttökieltoon.

Käräjäoikeus katsoi, ettei työnjohto ollut tutustunut kohteeseen eikä arvioinut tarkasti sen vaaroja. Työkohteelle ei esimerkiksi ollut laadittu putoamissuuojauksen suunnitelmaa. Myös perehdytys suojavarusteiden käyttöön oli ollut puutteellista. Yrityksessä vastuu työmaiden turvallisuudesta huolehtimisesta oli jätetty työntekijöille.

Lähde: Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintoviraston työsuojelun vastuualueen tiedote 25.4.2022

Mitä mieltä? Kommentoi!

Täytä kaikki kentät. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Tilaa uutiskirje