Lyhyet

Kuopion psykiatrian keskuksen tilat käyttökieltoon

| Teksti: Helinä Kujala

Itä-Suomen aluehallintoviraston työsuojelun vastuualue on määrännyt Kuopion psykiatrian keskuksen tilat käyttökieltoon sisäilmaongelmien vuoksi. Käyttökielto tulee voimaan maaliskuun alusta. Psykiatrian keskusta ylläpitävät Pohjois-Savon sairaanhoitopiirin kuntayhtymä ja Kuopion kaupunki.

Pohjois-Savon sairaanhoitopiiristä kerrotaan, että ensimmäinen erä työntekijöitä siirtyy uusiin tiloihin jo tammikuussa ja loput kevään aikana. Uudet tilat sijaitsevat Technopoliksen rakennuksessa Kuopion Viestikadulta.

Työntekijöillä on ollut sairausoireilua, jonka he ovat tuoneet myös työnantajansa tietoon ainakin jo vuodesta 2011 lähtien. Tuolloin työsuojelutarkastaja kiinnitti asiaan huomiota tarkastuksellaan.

Viimeisimmässä työsuojelutarkastuksessa keväällä 2017 ilmeni, että työntekijöillä oli yhä enemmän sisäilmasta johtuvaa sairausoireilua, jota työnantajat olivat selvittäneet Työterveyslaitoksen ja työterveyshuollon kanssa. Työpaikan rakenteita oli tutkittu ja korjattu useaan otteeseen, mutta tehdyt korjaukset eivät olleet tuottaneet tulosta.

Työterveyshuolto oli antanut maaliskuussa 2017 suosituksen, jonka mukaan henkilöstö tulisi siirtää kokonaan toisiin työtiloihin terveydellisin perustein. Työnantaja ei tuolloin noudattanut suositusta.

Käyttökielto on voimassa, kunnes tilat on korjattu niin, ettei niistä aiheudu vaaraa työntekijöiden terveydelle. Kiellon noudattamiseksi työsuojeluviranomaiset asettivat 50 000 euron uhkasakon.

Mitä mieltä? Kommentoi!

Täytä kaikki kentät. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Tilaa uutiskirje