Lyhyet

Rakennusyritykselle sakkoja toistuvista turvallisuuspuutteista

| Teksti: Helinä Kujala

Rivitalorakentamiseen keskittynyt yritys on saanut 10 000 euron yhteisösakon turvallisuuspuutteista. Lisäksi yrityksen hallituksen puheenjohtaja sai 60 päiväsakkoa ja hallituksen jäsenet 30 päiväsakkoa työturvallisuusrikoksesta. Yrityksen on suoritettava valtiolle 2 500 euroa rikoksen tuottamana taloudellisena hyötynä.

Kanta-Hämeen käräjäoikeuden päätöksessä on kyse hämeenlinnalaisella rivitalotyömaalla sattuneista laiminlyönneistä. Kattotuolien asennustyötä tehtiin putoamisvaarallisella alueella ilman putoamissuojausta, eikä katolle ollut turvallista kulkutietä.

Kaikki kolme yhtiön edustajaa olivat työmaalla paikalla ja tietoisia puutteista. Saman yrityksen työkohteissa oli aiemminkin havaittu puutteita muun muassa putoamissuojauksessa ja turvallisen kulkutien järjestämisessä, ja työsuojelutarkastaja oli joutunut keskeyttämään vaarallisen työn.

– Työturvallisuussäännökset edellyttävät rakennustyössä putoamissuojauksen käyttämistä rakennustyön jokaisessa vaiheessa, jos työtä tehdään yli kahden metrin korkeudessa. Pientalotyömailla sattuu laiminlyöntien vuoksi paljon vakavia putoamistapaturmia, sanoo työsuojelulakimies Anna Tiainen Etelä-Suomen aluehallintovirastosta.

(Lähteenä Etelä-Suomen aluehallintoviraston työsuojelun vastuualueen tiedote.)

Kommentit

  1. On hyvä, että turvallisuutta valvotaan. Toki tuo sakkosumma tuntuu aika isolta. Olen kuullut tutuilta rakennustyömaantekijöiltä tapaturmariskeistä ja vaarallisten aineiden käsittelystä, niin työturvallisuuden takaaminen on oleellista.

  2. Kyllä, vaaroihin ja riskeihin on puututtava. Iso sakko lienee johtunut toistuvista rikkomuksista.

Mitä mieltä? Kommentoi!

Täytä kaikki kentät. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Tilaa uutiskirje