Lyhyet

Rakentaja, muista ennakkoilmoitus!

| Teksti: Helinä Kujala

Rakennustyön ennakkoilmoituksissa on puutteita, ilmeni työsuojeluviranomaisen Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintoviraston alueella tekemissä tarkastuksissa.

Pääurakoitsijan tai päätoteuttajan on tehtävä ilmoitus rakennustyömaasta, joka on tarkoitettu kestämään kauemmin kuin kuukauden ja jolla itsenäiset työnsuorittajat mukaan lukien työskentelee yhteensä vähintään kymmenen työntekijää. Ilmoitus on tehtävä myös työmaasta, jolla työn määräksi arvioidaan yli 500 henkilötyöpäivää.

Puutteita havaittiin vajaalla 50 rakennustyömaalla. Päätoteuttajavastuullisia työnantajia on huomautettu toimintaohjeilla ilmoituksen tekemättä jättämisestä. Jatkossa työsuojeluviranomainen harkitsee ilmoituksen tekemistä poliisille, jos rikkomuksia vielä havaitaan.

Rakennustyön ennakkoilmoituksen voi täyttää sähköisesti verkkolomakkeella, josta tiedot siirtyvät työsuojeluviranomaisen sähköiseen valvontatietojärjestelmään. Ilmoittaja saa tiedon sähköpostiin, kun lomake on tullut käsiteltäväksi. Vahvistusviestin liitteenä on ilmoittajan täyttämä lomake pdf-tiedostona.

Lisätietoa: Rakennustyön ennakkoilmoitus
Verkkolomake: Rakennustyön ennakkoilmoitus
Verkkolomakkeen täyttöohje

Lähteenä Länsi- ja Sisä-Suomen työsuojelun vastuualueen tiedote 5.2.2019

Mitä mieltä? Kommentoi!

Täytä kaikki kentät. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Tilaa uutiskirje