Lyhyet

Sakkoja työturvallisuusrikoksesta ja pahoinpitelystä

| Teksti: Sanna Alajoki

Pohjois-Savon käräjäoikeus tuomitsi kuopiolaisen leipomoalan yrittäjän 50 päiväsakkoon eli 950 euron korvaukseen työturvallisuusrikoksesta ja pahoinpitelystä. Sen lisäksi hänet velvoitettiin maksamaan asianomistajana olleelle työntekijälle tilapäisestä haitasta 2 000 euroa, henkisestä kärsimyksestä 2 000 euroa, ansionmenetyksestä noin 4 700 euroa ja oikeudenkäyntikuluja noin 3 400 euroa.

Yrittäjä oli työnantajana käyttäytynyt työntekijää kohtaan epäasiallisesti muun muassa huutamalla, haukkumalla, asiattomasti arvostelemalla ja puhumalla sopimattomasti työntekijän terveydentilasta. Huono käytös oli alkanut vuoden 2011 lopussa ja jatkunut kevääseen 2014. Oikeudessa kuultiin todistajina yrittäjän entisiä ja rikoksen tekohetkellä työsuhteessa olleita työntekijöitä. He kertoivat työnantajan epäasiallisesta käytöksestä, joka oli koettu pelottavana ja ahdistavana.

Oikeus katsoi, että kyse on ollut sellaisesta epäasiallisesta kohtelusta, josta työnantajan olisi pitänyt ymmärtää pidättäytyä. Teon moitittavuutta lisäsi se, että yrittäjä ei korjannut toimintaansa senkään jälkeen, kun työntekijä ja työterveyshuolto olivat ottaneet asian esille. Työsuojeluviranomaisen vuonna 2011 tekemässä tarkastuksessa oli jo tullut esille, että työntekijät olivat kokeneet työnantajan taholta huutamista ja toistuvaa negatiivista palautetta. Siitä työnantajalle oli annettu viranomaisohjausta.

Oikeus tuomitsi yrittäjän myös pahoinpitelystä, koska katsoi, että työnantajan toiminta oli tahallista ja se oli aiheuttanut työntekijän sairastumisen loppuvuodesta 2013.

Pohjois-Savon käräjäoikeus antoi tuomionsa lokakuun lopussa 2016. Tuomio ei ole lainvoimainen.

(Lähteenä Itä-Suomen aluehallintoviraston työsuojelun vastuualueen tiedote.)

Mitä mieltä? Kommentoi!

Täytä kaikki kentät. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Tilaa uutiskirje