Lyhyet

Seksuaalinen häirintä johti sakkoihin

| Teksti: Helinä Kujala

Helsingin käräjäoikeus on tuominnut ravintola-alan yrityksen hallituksen jäsenelle 60 päiväsakon rangaistuksen työturvallisuusrikoksesta ja työsyrjinnästä.

Ravintolassa esimiehenä toiminut työantajayhtiön hallituksen jäsen oli häirinnyt ravintolan työntekijää seksuaalisesti käyttäytymällä tätä kohtaan toistuvasti sopimattomalla tavalla. Esimies oli esimerkiksi nuollut ja suudellut työntekijän kättä, kommentoinut seksuaalissävytteisesti tämän ulkonäköä, vaihtanut vaatteita tämän edessä, pyytänyt tätä ajeluille ja ehdottanut yhteistä lomamatkaa.

Esimiehen sopimaton käytös oli jatkunut neljä kuukautta. Tapahtumien vuoksi työntekijä jäi ensin sairauslomalle ja myöhemmin irtisanoutui työstään.

Työsuojelun lakimies Laura Kantola Etelä-Suomen aluehallintovirastosta muistuttaa, että työnantaja on työturvallisuuslain mukaan velvollinen puuttumaan työssä esiintyvään seksuaaliseen häirintään saatuaan siitä tiedon. Jos häiritsijä on työnantajan edustaja, vastuu menettelystä voi kohdistua tähän, vaikkei työntekijä olisi erikseen ilmoittanut työnantajalle kokemastaan häirinnästä.

 

Lähde: Etelä-Suomen aluehallintoviraston työsuojelun vastuualueen tiedote 9.3.2021.

Mitä mieltä? Kommentoi!

Täytä kaikki kentät. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Tilaa uutiskirje