Lyhyet

Tuomio säilyi hovioikeudessa: muotiliikkeen toimitusjohtajalle sakot häirinnästä

| Teksti: Sanna Alajoki

Helsingin hovioikeus ei muuttanut käräjäoikeuden tuomiota, joka koski muotiliikkeen toimitusjohtajan tekemää työturvallisuusrikosta. Helsingissä toimivan muotiliikkeen toimitusjohtaja sai 40 päiväsakkoa eli yhteensä 10 280 euron sakkorangaistuksen. Yhtiölle tuli yhteisösakkoa 30 000 euroa. Lisäksi toimitusjohtaja ja yhtiö velvoitettiin maksamaan työntekijälle vahingonkorvauksena 3 500 euroa loukkauksen aiheuttamasta kärsimyksestä. Tapauksessa oli kyse häirinnästä ja haitallisesta kuormittumisesta.

Työntekijän esimiehenä toiminut toimitusjohtaja oli kohdellut työntekijää epäasiallisesti noin puolentoista vuoden ajan vuosina 2010–2011. Toimitusjohtaja oli muun muassa nimitellyt työntekijää halventavasti ja arvostellut tätä tarpeettomasti. Lisäksi hän oli antanut palautetta nolaamalla sekä toistuvasti moittinut työntekijää kovaäänisesti työkavereiden ja asiakkaiden kuullen. Toimitusjohtaja ei suostunut muuttamaan käytöstään eikä selvittämään asiaa työterveyshuollon kanssa. Työntekijä joutui jäämään sairauslomalle ja lopulta irtisanoutumaan työsuhteesta.

Hovioikeus katsoi, että epäasiallinen kohtelu vaaransi työntekijän terveyden. Hovioikeus antoi tuomionsa 15. elokuuta. Käräjäoikeuden tuomiosta kerrottiin TTT-lehden verkkosivuilla elokuussa 2015.

(Lähteenä Etelä-Suomen aluehallintoviraston työsuojelun vastuualueen tiedote.)

Kuva: Thinkstockphotos

Mitä mieltä? Kommentoi!

Täytä kaikki kentät. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Tilaa uutiskirje