Lyhyet

Työterveyshuoltoa ei ollut järjestetty – sakot työnantajalle

| Teksti: Helinä Kujala

Helsingin käräjäoikeus on tuominnut entisen toimitusjohtajan sakkorangaistukseen, koska tämä ei ollut järjestänyt lakisääteistä työterveyshuoltoa kahteen yritykseen toimiessaan niiden toimitusjohtajana. Maksettavaksi tuli 30 päiväsakkoa, ja lisäksi rikoksesta hyötynä saatu noin 2 300 euroa tuomittiin menetetyksi valtiolle.

Laiminlyönti oli tullut esiin työsuojelutarkastuksessa vuonna 2017. Tuolloin oli ilmennyt, että työterveyshuoltopalvelut olivat puuttuneet jo usean vuoden ajan. Työsuojeluviranomainen antoi työnantajalle kehotuksen, mutta edelleenkään asia ei edennyt. Vasta kun työnantajalle alettiin asettaa asiasta uhkasakkoa, tämä hankki työterveyshuoltopalvelut.

Työantaja on velvollinen järjestämään lakisääteisen työterveyshuollon, jonka tarkoitus on ehkäistä työstä aiheutuvia terveyshaittoja ja -vaaroja. Käräjäoikeus totesi, että yhtiöiden ottamat vapaaehtoiset vakuutukset eivät korvaa tätä velvollisuutta.

– Sen sijaan sairaanhoitopalveluiden järjestäminen työntekijöille ei ole osa lakisääteistä työterveyshuoltoa, vaan sen järjestäminen on työnantajalle vapaaehtoista, toteaa työsuojelun lakimies Anna Tiainen Etelä-Suomen aluehallintovirastosta.

Työnantajan on laadittava työterveyshuollon kanssa kirjallinen sopimus palveluista ja toimintasuunnitelma työterveyshuollon toteuttamiseksi. Toiminta perustuu työpaikkaselvitykseen, josta työterveyshuolto tekee kirjallisen raportin.

 

Lähde: Etelä-Suomen aluehallintoviraston työsuojelun vastuualueen tiedote 22.12.2020.

Mitä mieltä? Kommentoi!

Täytä kaikki kentät. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Tilaa uutiskirje