Lyhyet

Väärin tuettu seinäelementti kaatui

| Teksti: Helinä Kujala

Etelä-Karjalan käräjäoikeus tuomitsi rakennustyömaan päätoteuttajan sekä työnantajaa edustaneen vastaavan mestarin kymmenen päiväsakon rangaistukseen työturvallisuusrikoksesta. Vuonna 2017 sattuneessa tapauksessa oli kyse seinäelementin varastointiin ja elementin kaatumiseen liittyvästä vastuusta.

Kaatunut seinäelementti oli asetettu varastointitelineeseen. Elementti oli epätyypillinen, sillä sen toinen pääty oli betonin näköiseksi päällystettyä eristevillaa, ei betonia. Elementti oli tuettu ainoastaan tästä päästä, ja kun villa oli antanut periksi, elementti oli kaatunut telineestä. Käräjäoikeus katsoikin, että elementti oli varastoitu telineeseen väärinpäin.

Työntekijöillä, jotka olivat ottaneet vastaan elementit, ei ollut kokemusta niiden parissa työskentelystä, eikä heitä ollut perehdytetty tehtävään. Vastaava mestari oli sekä omasta että työntekijöiden puutteellisesta osaamisesta huolimatta ottanut hoitaakseen elementtien varastoinnin, joka oli kuulunut aliurakoitsijan tehtäviin. Vastaava mestari ei ollut varmistunut, miten kyseisiä elementtejä tulee varastoida.

Lähde: Etelä-Suomen aluehallintoviraston työsuojelun vastuualueen tiedote.

Mitä mieltä? Kommentoi!

Täytä kaikki kentät. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Tilaa uutiskirje