Lyhyet

110 ammatti­tautina korvattavaa korona­tartuntaa lokakuun loppuun mennessä

| Teksti: Kirsi Väisänen

Lähes kaikki koronatartunnasta johtuvista ammattitautitapauksista ovat olleet terveydenhuollon työntekijöillä, suurin osa sairaanhoitajilla ja lähihoitajilla.

Tapaturma-asiain korvauslautakunta on käsitellyt lokakuun loppuun mennessä 138 korona-altistuksesta tehtyä lausuntopyyntöä työtapaturma- ja ammattitautivakuutuksen perusteella. Näistä 110 tapauksessa katsottiin kyseessä olevan ammattitauti.

Kaikissa lokakuun loppuun mennessä käsitellyissä lausuntopyynnöissä altistuminen on tapahtunut kevään tai alkukesän aikana.

Milloin koronasairaus katsotaan ammattitaudiksi?

Jotta koronaviruksen aiheuttama sairaus voidaan korvata ammattitautina, tiettyjen edellytysten tulee täyttyä. Näitä ovat:

  • Työntekijällä on todettu koronaviruksen aiheuttama tauti.
  • Tiedetään, että hänen työssään on ollut koronaviruspositiivisia henkilöitä, joko kollegoja tai asiakkaita, ja hän on ollut heidän kanssaan läheisissä tekemisissä.
  • Koronavirustautiin liittyvien oireiden ja työssä altistumisen välinen aika on sopinut viruksen tiedettyyn itämisaikaan.
  • Tartunnan saaneen työntekijän lähipiirissä ei ole todettu koronavirustartuntoja, eikä muutoinkaan tule esiin toista todennäköistä tartuntalähdettä.

Lähde: Tapaturmavakuutuskeskus 9.11.2020

Mitä mieltä? Kommentoi!

Täytä kaikki kentät. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Tilaa uutiskirje