Liikettä niveliin

Vapauta työasento tehokkailla rintarangan avauksilla

Päätetyöskentely pyöristää asennon helposti kumaraksi. Nämä jumppaliikkeet oikaisevat rintarankaa ja vahvistavat keskivartalon ryhtiä tukevia lihaksia.

| Teksti: Kirsi Väisänen | Kuva: Kirsi Väisänen

Astu kylkiasentoon, jalat koukkuun eteen. Ojenna käsivarsi vartalon eteen venyttäen.

Ojenna käsivarsi ylös kattoa kohti ja edelleen vartalon taakse. Pysy kylkiasennossa.

Anna rintarangan kierron ohjata käden liikettä taakse ja takaisin. Rangan kierto on tärkeä osa liikettä. Voit tehostaa kyljen venytystä ojentamalla jalan eteen. Palaa alkuasentoon ja jatka liikettä.

Rintarangan avaus putkirullan päällä

Rentoutus putkirullan päällä avaa rintakehän lihaksia ja rintarankaa sekä järjestää nikamat paikoilleen. Pientä tasapainottelua vaativa liike voimistaa myös keskivartalon syviä lihaksia.

Asetu putkirullan päälle selälleen ja nosta käsivarret ylös kämmenet vastakkain. Ojenna käsivarret pään yli taakse. Pidä rintaranka painettuna rullan päällä.

Vie käsivarret koukistettuna sivulta vartalon viereen. Nosta yläasentoon ja jatka liikettä.

Toista liikkeitä vähintään 15–20 kertaa. Paremman tuloksen saat, kun teet liikkeitä muutaman minuutin 2–3 kertaa viikossa.

Ohjeet ja malli Minja Jämsänen, Pilates Studio Hyväolo Oy

Kommentit

  1. Hei
    Voisinko saada nämä ohjeet sähköpostiin josta voin tulostaa ne kollegoilleni?

    1. Hei Pirjo! Tänne sivustolle voi vapaasti linkata, ohjeesta ei valitettavasti ole pdf-versiota. Ohjeet ovat 20.10. ilmestyneessä lehdessä, josta ne voisi tulostaa ja kopioida. Tuleekohan teille organisaatiossa jollekin lehti? Irtonumeron voi tilata sivulta https://tttlehti.fi/tilaa-lehti

Mitä mieltä? Kommentoi!

Täytä kaikki kentät. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Tilaa uutiskirje